Ligrøveren

Ligrøveren
Køb

En ny sag for Team A. Kamille er indlagt med smerter i maven. Hun deler stue med en syg, gammel dame, og da hun dør, forsvinder hendes kostbare smykker. Det er lige en sag for Team A at finde ud af, hvem ligrøveren er. Men det bliver ikke en helt let sag, da listen med mistænkte er mega lang.

7. og sidste bog i spændingsserien om Team A

Alinea 2011

Medforfatter: Daniel Zimakoff


Lektørudtalelse:

Anvendelse/målgruppe/niveau
Syvende og sidste bind i serien om Team A. Til selvstændig læsning fra 8-10 år

Beskrivelse
Her er så syvende og sidste bind i Daniel Zimakoff og Ida-Marie Rendtorffs krimiserie om Team A. Kamille bliver syg og indlagt på hospital. Hun ligger på stue med en gammel dame med nogle fine smykker, og da damen dør, forsvinder smykkerne. Det bliver en opgave for Kamille og de to andre medlemmer af Team A, Bastian og Yosuf, at finde ud af, hvem "ligrøveren" er, og det lykkes dem til sidst efter undervejs at have været i overhængende livsfare. Som i de tidligere bind er handlingen elementært spændende, og det er let at identificere sig med de tre hovedpersoner. Den læsevenlige tekst er sat med relativt store typer og er dialogrig, velskrevet og letflydende. Som i seriens øvrige bøger er den illustreret med farvelagte tegninger, der viser nogle af de mere dramatiske situationer

Sammenligning
Samme høje niveau som seriens øvrige bøger. Ligger på linje med fx En sag for Kwiatkowski, men har ikke samme humoristiske/ironiske tone

Samlet konklusion
En god, velskrevet og elementært spændende krimiserie, der er let at læse. For de 8-10-årige, måske især for drengelæsere

Lektør: Torben Wilhelmsen


Det er Kamille og Bastian, der starter Team A, et detektivbureau. A for Amager, hvor de deler værelse i en sammenbragt familie. Team A´s første mission bliver at skrabe penge sammen til en væg, så de ikke behøver at se på hinanden. Tredje detektiv i bureauet er indvandrerdrengen Yosuf, hvis far arbejder i en bank. Læs "Kuppet"!
Handlingen i krimiserien udspiller sig i et realistisk miljø på Amager, hvor forfatterne Daniel Zimakoff og Ida-Marie Rendtorff selv har boet.

I "Ligrøveren" bliver Kamille indlagt med stærke smerter i maven. Det sker, mens børnene er alene hjemme, idet Kamilles far og Bastians mor er på en bryllupsrejse til Berlin på forskud, idet Bastians mor er højgravid.

På hospitalet deler Kamille stue med en syg, gammel dame, og da damen dør, forsvinder hendes smykker. Det er lige en sag for Team A, der selvfølgelig sætter sig for at finde ud af, hvem ligrøveren er.

Det bliver ikke helt let for Team A, og de kommer da også på vildspor et par gange, men til sidst finder de ud af, hvem der har stjålet den gamle kvindes smykker. De kommer selvfølgelig også ud i en yderst farlig situation, men de klarer naturligvis tingene på et hængende hår.

De to forfattere, Ida-Marie Rendtorff og Daniel Zimakoff, er gode til at holde historierne på et rimeligt realistisk plan. Team A "får ikke lov til" at spille større helte, end de er, og de tre 13-14-årige er udstyret med en stor portion nysgerrighed, sund fornuft samt en god dømme- og handlekraft.

"Ligrøveren" er ligesom de andre i serien spændende, velskrevet og velkomponeret og rammer eleverne på mellemtrinnet på en fin måde.

Bent Rasmussen, redaktør af "SKOLEBIBLIOTEKET"
Februar 2012.

Ida-Marie Rendtorff E-mail: ida-marierendtorff@hotmail.com Telefon: 22397456