Kuppet

Kuppet
Køb

Hovedpersonerne Bastian, Kamille og Yosuf opdager, at der står en mystisk fyr og filmer den bank, hvor Yosufs far arbejder. Er det en tilfældig turist eller en bankrøver?

En oplagt sag for Tema A at finde ud af.

6. del i spændingsserien om Team A


Alinea 2010

Medforfatter: Daniel Zimakoff


Hovedpersonerne i "Kuppet" er – som i den andre fem bøger i serien Team A – Bastian, Kamille og Yosuf. En dag, hvor de kommer forbi den bank, hvor Yosufs far arbejder, ser de en lidt mystisk fyr, der står og filmer banken. Team A´s fantasi og mistænksomhed er øjeblikkeligt vakt, og Kamille tager i det skjulte et billede af den mystiske fyr med sin mobiltelefon.

Og så kører historien ellers derudad. Det viser sig, at de tre detektiver har overværet forberedelserne til et dramatisk bankkup, der ender med, at Yosufs far bliver slået ned, og Yosuf bliver selv bortført som gidsel – og mere må man ikke fortælle, når det drejer sig om en krimi.

De to forfattere, Ida-Marie Rendtorff og Daniel Zimakoff, er gode til at holde historierne – og altså også denne – på et rimeligt realistisk plan. Team A "får ikke lov til" at spille større helte, end de er, men til gengæld er de tre 13-14-årige udstyret med en sund nysgerrighed, fornuft samt både dømme- og handlekraft.

"Kuppet" er spændende, velskrevet og velkomponeret og rammer fint eleverne på mellemtrinnet.

Bent Rasmussen, redaktør af "SKOLEBIBLIOTEKET" Juli 2010.


Anvendelse/målgruppe/niveau
I spændingsserien Team A udkommer her den sjette detektivhistorie til den første læsetræning for børn i alderen 8-11 år. Bogen er ligesom de øvrige bind i serien ikke læseteknisk bearbejdet, men med vægten lagt på en spændende handling, der øger motivationen for at klare også de sværeste ord.

Beskrivelse
Her er så endnu en spændende krimi af makkerparret Zimakoff/Rendtorff om Team A. De to første bøger i serien udkom i 2008, og dette bind fortsætter i samme stil med mystik, humor og spænding, som er krydret med små familie- og hverdagsintriger for Team A, der består af de 13-årige Bastian, Kamille og Yosuf. Bastian deler værelse med Kamille i en sammenbragt familie, men nu skal han være storebror og måske flytte ind hos sin far. De 3 børn involveres tilfældigt i et bankkup mod den bank, hvor Yosufs far arbejder. Bankrøverne slår Yosufs far ned, og tager børnene som gidsler, men de redder sig selv og får afsløret og fanget røverne. Handlingen er gennemgående spændende. Sproget er let og flydende, og læserne vil let kunne identificere sig med hovedpersonerne.

Bogens layout ligner seriens øvrige, hvor illustrationer er med til at fremhæve spændingen.

Sammenligning
Serien har samme målgruppe som Banscherus' serie En sag for Kwiatkowski og Widmarks serie LasseMajas Detektivbureau. Team A rummer mere alvor og spænding.

Samlet konklusion
Med 6. bind i serien er her endnu en god spændingsbog til læsetræning for drenge, og den slags bøger kan vi ikke få nok af

Lektør: Inger Søndergaard

Ida-Marie Rendtorff E-mail: ida-marierendtorff@hotmail.com Telefon: 22397456