Magnetstenen

Magnetstenen
Køb

Dalia er blevet afsløret og holdt fanget af drageforgifteren.

Hun vågner op om bord på en hvalfangerbåd, som skal føre hende til landet ved verdens ende.

Hun har hårdt brug for en ven, der kan hjælpe hende væk fra skibet og hjem for at redde dragerne ud af forræderens klør. Men hvem kan hun stole på?

2. del i serien om Dalia Dragehvisker


Gyldendal 2008
De to første bind i serien om Dalia Dragehvisker er rigtig godt skruet sammen. Fantasyhistorien byder klassisk på intriger, sammensværgelser, skurke og helte med masser af modgang, hvilket fungerer først og fremmest pga en spændende og levende handling med både nuancer og kant.
Serien vil især appellere til piger og f.eks. læsere, der har nydt de letlæste serier Drageherren og Enya af Josefine Ottesen.

Dalia Dragehvisker bliver ifølge forlaget en serie på 4 bind. Forfatteren Ida-Marie Rendtorff har ikke tidligere skrevet fantasy, men det mærker man ikke. Historien glider let og der er lagt op til både drama og masser af spænding i fortsættelsen om Dalia og dragerne.

Anmeldt af Zenia Johnsen, fortællingen.dk.


Dansk fantasy kan sagtens hævde sig i den linde strøm af internationale bestsellerfantasy, som overstrømmer bogmarkedet i disse år. Ida Marie Rendtorff er en af de nye danske "upcoming stars" i genren, og hun gør det rigtig godt.

Forfatteren har funderet over, hvorvidt der også kunne findes dragehviskere, når der nu tilsyneladende findes hestehviskere? Og svaret er ja, naturligvis kan der det!

Den 14 årige Dalia er ud af en gammel dragehviskerslægt og novice blandt de kvindelige dragekrigere, som bekæmper den onde fyrst Mautus på den anden side af floden.

Dalia har sin egen drage, Flamar, som hun passer og plejer og bereder for den store prøve, hvor hun endelig kan blive kronraget og få det eftertragtede brændemærke som kendertegner de piger, der har bestået prøven.

Men noget går galt, og de stærkeste drager bliver ramt af dragesygen. Dette medfører at de langsomt sygner hen og dør, og det er katastrofalt i forhold til kampen mod Matus!

Dalia finder ud af, at sygdommen måske ikke er en helt naturlig dragesyge, og årsagen til dette kaster mistanke på flere af bogens personer. Jeg skal naturligvis ikke her røbe hvad Dalia afslører - af hensyn til de, som vil læse bogen selv.

I bind 2 befinder Dalia sig pludselig ombord på et skib med kurs mod den fjerneste afkrog af riget - hvem det er som vil af med hende og hvorfor afsløres i bind 1. I bind 2 får hun to gode venner, kokken Fiskefjæs og drengen Askor samt to fjender, den ondskabsfulde kaptajn og andenstyrmanden, med det sigende navn, "Stokken", og hun finder ud af at hun også er slangehvisker.....

Bøgerne er de første jeg har læst af Ida-Marie Rendtorff, men bestemt ikke de sidste. De er lette at komme igennem, med hhv. 136 og 160 letlæste sider, så hører du til typen der ikke orker at komme igennem en mursten af en roman, kan du roligt gå i gang med disse. Er du vild med f.eks. Tamora Pierce, vil du sikkert også kunne lide Rendtorff

Anmeldt af Boris på Boggnasker.dk


Lektørudtalelse - Dragesygen og Magnetstenen

Anvendelsesmuligheder/målgruppe/niveau
En ny serie for fantasylæsere fra 12 år især piger, men drengene kan godt læse med. De flotte omslag skal nok låne bøgerne ud

Beskrivelse
Ida-Marie Rendtorff har tidligere bl.a. skrevet fantasyromanen Tordenpulveret, 2007. Med bøgerne om Dalia påbegynder hun en ny og meget fængslende serie fantasyfortællinger. 14-årige Dalia tilhører en ældgammel slægt af dragehviskere, der lever i et matriarkat. Hun er forudbestemt til at gå i sine forgængeres spor. Eller er hun? For netop den dag da hun skal bestå de prøver, der markerer overgangen til voksenlivet, bliver hendes drage Flamar ramt af den mystiske dragesyge der truer rigets drager. Dalia beslutter at finde sygdommens årsag, men hendes afsløringer fører hende i seriens anden del ud på en farefuld færd om bord på en hvalfangerbåd. Bøgerne er spændende fra første side, de er velskrevne og fortalt i et behageligt, letflydende sprog. Både skildringen af livet blandt dragehviskerne og af den hårde tilværelse til søs er spændende og medrivende fortalt, og hovedpersonens kærlighed til dragerne og hendes kamp for at frelse dem er skildret troværdigt

Sammenligning
Den stærke heltinde giver associationer til de unge kvinder i Josefine Ottesens, Lene Kaaberbøls og Tamora Pierces bøger. Temaet hvor en ung er forudbestemt til at løfte arven efter sine forfædre minder om Harry Potter og dragetemaet om Carole Wilkinsons trilogi der begynder med Pigen og dragen, 2006

Samlet konklusion
Et par fremragende fantasyfortællinger. Jeg har kun en indvending: at jeg skal vente på de næste

Lektør: Ulla Møller

Ida-Marie Rendtorff E-mail: ida-marierendtorff@hotmail.com Telefon: 22397456